www.iparialpinmunka.hu


alpin, alpinista, alpinmunka, alpintechnika

Alpinista csapatunk vállalja a következő ipari alpin munka feladatokat:

Favágás, száraz gallyak levágása, meglazult vakolat leverése, instabil épület tartozékok rögzítése vagy bontása, Viharkárok helyreállítása.

Száraz gallyak levágása

Sokszor okoznak balesetet a magasban lévő száraz gallyak, melyeket sokszor csak alpintechnika segítségével lehet eltávolítani, levágni. Gyakorlott alpinista szükséges a feladat elvégzéséhez.

Favágás

Sűrűn lakott területen, házak között a kiszáradt, balesetveszélyes, feleslegessé vált fák kivágása nem történhet a hagyományos fadöntés módszerével, a fa kivágása csak több részletben, a következőképpen történik: először a fa gallyazásával megakadályozzuk, hogy a fa nagyobb mellékágai ne okozzanak kárt a környező épületekben, majd a fát 2-3méteres darabokban kivágjuk.

Meglazult vakolat leverése

A meglazult épület borítás, vakolat, homlokzat hullása sokszor veszélyes, életveszélyes is lehet, ezért ezeket gyorsan el kell távolítani, vagy ki kell javítani. Kisebb munkák vagy nagy magasság esetén nem érdemes az épületeket körbeállványozni, ezért javasoljuk az alpin-technikát.

Instabil épület tartozékok rögzítése vagy bontása

Magasabb épületeknél sokszor gondot okoz a magasban lévő háztartozékok megfelelő rögzítése: ereszcsatorna, ház díszítőelem, antenna, reklámtábla, vezeték feszítése. Ezeket a tartozékokat alpinista eszközökkel gyorsabban, gazdaságosabban lehet rögzíteni, bontani.

Viharkárok helyreállítása

A viharkárok gyakran okoznak olyan károkat, melyek gyors beavatkozást igényelnek. Ezek legtöbbször a megbontott tetők, a hiányzó bádoglemezek, ereszcsatornák, leomlott homlokzati vakolat, kidőlt fák. Ezeknek a problémáknak a megoldása az alpintechnika.

Elérhetőség:

  • Kálnási Mihály alpinista vállalkozó
  • Mobil: 06-20-9213-046
  • Email: kalnasi@iparialpinmunka.hu
  • Cím: 1072 Budapest.Rákóczi út 40.